Woonzorgbeleving

Schilderen als woonzorgbeleving

Een vakbekwaam schilderatelier draagt bij aan de realisatie

van uw visie voor uw specifieke locatie en haar cliënten.

In het schildersatelier van Sint Jozefoord wordt (bijna) niet gesproken over ziekte. In plaats daarvan heerst er een serene rust. De conversaties gaan over het schilderen, over de gebruikte kleuren, de verhalen achter de schilderijen.


Drie keer per week geeft Tonny Hanegraaf les in het atelier bij Sint Jozefoord aan cliënten, vrijwilligers en medewerkers. Daarnaast trekt ze met haar mobiele atelier de afdelingen langs. Soms zit ze met meerdere cliënten in een woonkamer, soms schildert ze met één cliënt individueel op de eigen kamer. De lessen worden op maat gegeven. Tonny kijkt naar welke aanpassingen er nodig zijn om het voor iedereen mogelijk te maken. Zo is het zelf voor slechtzienden mogelijk om deel te nemen.

 

Uitgangspunt is niet de prestatie, of de kwaliteit van het eindresultaat, maar het plezier van het schilderen zelf. Door te schilderen is de aandacht weg van de lichamelijke of geestelijke problemen. Er valt dan zoveel van je af.


De verwondering over wat er dan allemaal mógelijk is, dat geeft Tonny de voldoening. 


Lees hier over de ervaring van psycholoog Yvonne van Laarhoven met het atelier van Tonny Hanegraaf.

Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar door middel van aandacht voor elkaars werkstukken, is een ontspannen manier om bij elkaar te zijn.

We denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. We kijken naar elkaars werk  en werken toe naar een gezamenlijke expositie op locatie.

Verbinding


Een schilderatelier in uw locatie bevordert de verbondenheid

tussen bewoners, medewerkers en vrijwilligers

én het culturele landschap hier omheen. Heeft u interesse in het opstarten van een atelier op uw locatie (ouderenzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ggz-locatie etc.)? Neem dan contact op met Goeie Art.